Opdrachtstatus
Dagelijks bereikbaar op:
0318 - 264 005

Mijn account

Meld je aan met je inloggegevens of maak een nieuw account aan
Als je uitlogt, worden om veiligheidsredenen alle niet-opgeslagen projecten en je winkelwagen verwijderd.

CEWE gaat voor duurzamere producten

Van bestelling tot levering van jouw fotoproduct: CEWE kiest voor een productieketen met een minimale impact op mens, milieu en maatschappij. Resultaat? Een duurzaam product om zorgeloos van te genieten.

Grondstoffen

FSC®-keurmerk

De belangrijkste grondstof van papier is hout. En net bomen zijn onmisbaar voor ons klimaat. Gelukkig is er het Forest Stewardship Council®, of FSC®. FSC® is een wereldwijde organisatie die normen stelt voor duurzaam bosbeheer. Sinds 2011 zijn 11 CEWE-productielocaties en 17 verkoopvestigingen in heel Europa FSC®-gecertificeerd. De FSC®-regels vereisen dat de gehele waardeketen van boseigenaar tot drukker volledig gecertificeerd moet zijn. Hiervoor worden de productieprocessen jaarlijks gecontroleerd door onafhankelijke derde partijen. CEWE mag daarom producten labelen met het FSC®-label.

Bestelling

Veilig bestellen

Fotoproducten bestellen op onze website, met onze software of via de Photoworld-app? CEWE maakt het allemaal mogelijk. Al beseffen we goed dat je bij je bestelling behoorlijk wat persoonlijke informatie én foto’s aan ons doorgeeft. Daarom hechten we veel belang aan databescherming van klanten en zakenpartners. Door te blijven innoveren op het vlak van digitalisering, waarbij we ook artificiële intelligentie (AI) inzetten, willen we elke poging van datamisbruik voorkomen.

Ontwikkeling en producten

Ontwikkeling duurzamere producten

In 2020 namen we de duurzaamheid van onze producten onder de loep. Aan de hand van meer dan veertig criteria beoordeelden we ze stuk voor stuk. De resultaten goten we in een productscorekaart. Producten met een lage score verdwenen uit ons assortiment. En waar het kon, vervingen we materialen door duurzamere opties. Zo maakte de plastic binnenkant van de adventskalender plaats voor een biologisch afbreekbare variant. In de toekomst onderwerpen we onze producten regelmatig aan de productscorekaart. Waardoor we de juiste beslissingen kunnen nemen voor de lancering of het optimaliseren van de producten en verpakkingen.

CO₂-neutrale productie

In het productieproces komt er altijd CO₂ vrij. Uiteraard zetten we volop in om deze uitstoot zo laag mogelijk te houden. Zo gebruiken we onder andere hernieuwbare energie. Toch kunnen we niet alle CO₂-uitstoot vermijden. Om dit te compenseren, werken we samen met milieuorganisatie ClimatePartner. Via deze organisatie steunen we Kasigau Wildlife Corridor in Kenia, dat inzet op bosbescherming en herbebossing. Dankzij dit project en onze eigen inspanningen hebben we van 2016 tot 2021 al 100.000.000 kg CO₂ gecompenseerd. En daardoor is onze productie CO₂-neutraal.

Eco-verantwoord waterbeheer

Naast bossen, is ook water een kostbare, natuurlijke hulpbron. Daarom willen we het waterverbruik bij CEWE laag houden. En dat doen we door zoveel mogelijk afvalwater te hergebruiken. Want voor de ontwikkeling van fotografisch materiaal is het water onmisbaar. Ook in de toekomst. Om de kwaliteit van dit afvalwater te garanderen, wordt het voortdurend opgevolgd.

Chemische componenten recycleren

Al sinds de jaren tachtig recycled CEWE de chemicaliën die nodig zijn om foto’s te ontwikkelen. Dat proces heeft nu zijn maximale efficiëntie bereikt. Daarnaast gebruiken we ook zilver bij de ontwikkeling van films en fotopapier. Door de fotografische procesoplossingen consequent te ontzilveren, winnen we sinds enkele jaren 95 procent van het zilver terug. In 2017 trad CEWE toe tot de Healthy Printing Alliance. Zo ondersteunen we de zoektocht naar composteerbare drukinkten die niet schadelijk zijn voor de gezondheid.

Minder afval, meer gerecycleerde verpakking

Het meest van ons afval komt van printpapier en verpakkingen. Maar om kwaliteitsvol gerecycled papier te garanderen, is het belangrijk dat het gebruikte papierafval van hoge kwaliteit is. Daarom sorteren we per papiersoort. Ook onze verpakkingen bestaan uit 96 procent gerecycleerd materiaal. Slechts 1,6 procent van ons verpakkingsmateriaal is van plastic. Het dient als bescherming van de print op het product (zoals op en rond onze wanddecoratie) en tegen vocht.

Levering